Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Include Page
yläpalkki
yläpalkki

Page properties
hiddentrue


Dokumentin tila

Handy Status
StatusValmis
id935

Dokumentin omistaja

UK, Verso

MaestrotuoteKäyttöliittymä
Julkaistu

Handy Timestamp
formatdd.MM.yyyy
time1608018230091
typePublishing the page

Muokattu

Handy Timestamp
formatdd.MM.yyyy
time1608018284674
typeThe last page update

Dokumentin tekijäMika BjörkholmMaestrossa on mahdollista käyttää kertakirjautumista (Single Sign-On, SSO), mikäli ominaisuus on otettu ympäristössä käyttöön. Kun ominaisuus on otettu käyttöön, käyttäjä saa kirjautumisen jälkeen ilmoituksen "Maestrossa on nyt mahdollista ottaa käyttöön kertakirjautuminen (SSO)". Ilmoituksen Asetukset-painikkeella pääsee Käyttäjän tiedot-näkymään, missä kertakirjautumisen käyttöönoton voi tehdä. Samaan näkymään pääsee myös Maestron Ohje-valintanauhan Käyttäjän tiedot-painikkeella:

Käyttäjän tiedot-näkymän alaosassa on uusi osio, missä näytetään kertakirjautumiseen tiedot. Tarkista, että tiedoissa näkyy yhdistettävät tunnukset oikein, eli että ne ovat omat tunnuksesi ja valitse Aktivoi kertakirjautuminen.

Kertakirjautumisen aktivoimisen jälkeen Maestron seuraavalla käynnistyskerralla ei tunnuksia kysytä lainkaan, vaan kirjautuminen etenee edellä kytketyllä tunnuksella luottaen Windows (AD)-tunnukseen.

Mikäli jossain tilanteessa on tarve kirjautua jollain toisella tunnuksella - esimerkiksi pääkäyttäjänä, voi käyttää Tiedosto-valikosta löytyvää Kirjaudu ulos-toimintoa, jolloin päästään jälleen kirjautumisikkunaan. (Esim. tilanteet joissa pääkäyttäjä käy vaikka resetoimassa käyttäjän salasanan)

Mikäli SSO halutaan poistaa kokonaan käytöstä, sen voi tehdä samasta paikasta kuin aktivointi, valitsemalla Poista kertakirjautuminen.

Kun NG ja Maestro on kytketty kertakirjautumisella toisiinsa, sinun ei tarvitse kirjautua Maestroon kuin ainoastaan osoitteen https://go.maestro.fi -kautta. NG:n etusivulla näkyvät tällöin myös Maestron käytössä olevat sovellukset.

Kertakirjautumisen käyttöönotto tehdään eri tavoin sen mukaan, jos käytetään pelkkää Maestroa, tai sekä MaestroNG:tä että Maestroa.


1. Kertakirjautuminen, jos käytössä on MaestroNG sekä Maestro

Kirjaudu aluksi MaestroNG:hen omalla tunnuksellasi osoitteessa https://go.maestro.fi.

Avaa oma käyttäjäprofiilisi ja valitse Käyttäjäprofiili.


Kertakirjautuminen otetaan käyttöön sivun alareunassa. Kirjoita kohtaan 'Maestron tarjoama AD-tunnus' se tunnus, jolla kirjauduit porttiin. Anna myös tämän tunnuksen salasana. Portti-tunnuksestasi eli Maestron konesalitunnuksestasi tulee kertakirjautumistunnuksesi. Kirjaudu siis jatkossa osoitteeseen https://go.maestro.fi käyttämällä tätä kertakirjautumistunnustasi.

Kertakirjautuminen on nyt aktivoitu. Järjestelmä kirjaa sinut ulos, ja pyytää kirjautumaan uudelleen.


Työpöydällä on nyt näkyvissä samat kuvakkeet, kuin Portti-osoitteen kautta. Maestro avataan nyt tätä kautta, eikä Porttiin tarvitse kirjautua enää erikseen.


2. Kertakirjautuminen, kun käytössä on vain Maestro

Avaa Maestro osoitteessa https://portti.maestro.fi ja kirjaudu sisään Maestro-tunnuksellasi. Seuraavaksi Maestro kertoo ruudun yläreunassa keltaisessa palkissa, että kertakirjautuminen on nyt mahdollista. Avaa oma henkilökorttisi valitsemalla Asetukset. Jos olet klikannut keltaisen palkin piiloon aiemmin, saat henkilökortin auki myös kohdasta Ohje/Käyttäjän tiedot, tai valitsemalla ylävalikosta Käyttäjän tiedot.


Voit tarvittaessa myös täydentää omia yhteystietojasi. Henkilökortilta näet, mitkä tunnukset yhdistetään, eli AD- ja Maestro-tunnukset. Valitse Aktivoi kertakirjautuminen ja lopuksi OK. Jatkossa voit avata Maestron suoraan sähköiseltä työpöydältä kirjautumatta erikseen.


Kertakirjautuminen on nyt otettu käyttöön. Saat nyt avattua Maestron Portin kautta yhdellä kirjautumisella kertakirjautumistunnuksellasi. Muita tunnuksia Maestron palveluihin ei enää tarvita.


Tuoteperhe:

Include Page
navigaatio
navigaatio

Include Page
alapalkki
alapalkki