Jos tarvitset toistuvasti tietynlaisia selauksia, ne kannattaa tallentaa vakioraporteiksi. Vakioraportti tarkoittaa ennalta määriteltyjä hakuja, joissa on käytetty haluttuja itse määriteltyjä hakukriteereitä.

Vakioraportit voidaan nimetä halutulla nimellä, ja ne voivat olla henkilökohtaisia tai yleisiä, kaikille näkyviä. Kun vakioraportti on kerran tallennettu, sitä voidaan käyttää milloin tahansa, ja se toistaa aina siihen tallennetun haun dynaamisesti. Eli jos hakuun kohdistuvaan tietoon on tullut muutoksia, muutokset näkyvät raportissa automaattisesti. 

Vakioraporttitoiminto on kaikissa niissä Maestron ohjelmissa, joissa voi tehdä selauksia ja hakuja. Vakioraportin tallentaminen ja käyttäminen on hyvin samankaltaista riippumatta siitä, missä ohjelmassa Maestrossa ollaan. Vakioraportin tallentaminen löytyy valitun ohjelman Selaukset-toiminnon alta. Vakioraportin käyttäminen puolestaan on valittavissa suoraan ohjelman päävalinnan alta.


Haluamasi selaukset voit tallentaa vakioraporteiksi valitsemalla *Ohjelma*/Selaukset/Taltioi vakioraportti. *Ohjelma* tarkoittaa sen ohjelman nimeä, missä olet tallentamassa vakioraporttia.

Esimerkiksi valitse Myynnit/Myyntilaskut/Reskontraselaukset. Vaihtoehtoisesti voit valita myös Raportit/Myyntilaskut/Reskontraselaukset.

Vakioraportti tallennetaan edellisestä ajetusta selauksesta, eli ensin on ladattava ruudulle halutuilla rajauksilla haettu selaus esim. Myynnit/Myyntilaskut/Reskontraselaukset/Jakson laskut. Tämän jälkeen jätä selaus auki ja avaa uudelleen valikko ja sieltä Myynnit/Myyntilaskut/Reskontraselaukset/Taltioi vakioraportti.


Valitse tallennatko uuden henkilökohtaisen vakioraportin vai uuden yleisen vakioraportin. 

Henkilökohtainen vakioraportti näkyy vain omalle käyttäjätunnukselle, ja sen voi myös itse myöhemmin poistaa painamalla raportin kohdalla F3. Yleinen vakioraportti näkyy kaikille, ja sen pystyy poistamaan vain se käyttäjä joka sen on alunperin luonut.

  • No labels