Ropo 24 -palvelu on myyntilaskupalvelu, joka sisältää aina sähköisten laskujen välityksen sekä tulostuspalvelun kautta kirjelaskujen lähetyksen Economy-luokassa. Ropo24 palvelu toimii osoitteessa www.ropo24.fi.

Palvelun käyttöönotto vaatii aina tilauksen Maestron kautta ja asetusmuutoksia.

Ropo24 palvelu on kuitenkin asiakkaan ja Ropo Capitalin välinen sopimus.


Palvelun voi valita kahdesta vaihtoehdosta:

  • Myyntilaskujen välityspalvelu, jonka yhteydessä avataan myös mahdollisuus Ropon muistutus- ja perintäpalveluiden käyttämiseen toimeksiantoperiaatteella.
  • Laskun Elinkaaripalvelut, joka sisältää laskujen lähetyksen lisäksi maksuvalvonnan sekä automaattisen muistutus- ja perintäpalvelun. Lisätietoja muistutus- ja perintäpalveluista saat Ropo Capitalilta.


Elinkaaripalveluun laskut välitetään Maestrosta suoraan Ropo24-palveluun Laskujen tulostuksen kautta. Ropolta eteenpäin välitettäessä laskut saavat kuitenkin uuden Ropon viitteen ja maksu suoritetaan Ropon asiakasvaratilille. Ropo siis huolehtii laskun maksun rahaliikenteestä, kunnes lasku on kokonaisuudessaan maksettu. Jos maksu viivästyy, aloittaa Ropo muistutustoimet ja tarvittaessa siirtää laskun perintään.

Kun lasku on kokonaan maksettu Ropon asiakasvaratilille, tilittää Ropo laskun summan asiakkaan tilauksella ilmoittamalle tilille. Mikäli tilinumero muuttuu on se vaihdettava Ropo24 palveluun.

Maestron asiakkaille Ropon Elinkaaripalvelun muistutusten ja perinnän käyttö on veloituksetonta.Kun käytössä on Ropon Elinkaaripalvelu on sanomaan kirjattava asiakkaan yksilöivä tieto oltava Maestron asiakasnumero

Tarkistakaa asetus kohdassa:

Integraatiot > Sähköinen laskutus > Yleistietojen päivitys > Kenttämäärittelyt -välilehti > Asiakasnro kenttä sanomassa: Asiakasnumero


Palvelun vaihto

Elinkaaripalvelu ja Operointipalvelu käsitellään Ropolla erillisinä profiileinaan, joten jos haluatte vaihtaa palvelua, on tästä ilmoitettava myös Maestrolle. Vaihdos vaatii asetusmuutoksia.